Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

Google+: το «Facebook» της Google!


Η Google παρουσίασε επίσημα το δικό της κοινωνικό δίκτυο, το Google+ Project!

Οι λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης της Google θα είναι διαθέσιμες στους χρήστες της σε όλες τις υπηρεσίες της (Google, Gmail, AdWords, Calendar, Maps κλπ.), μέσω της γνωστής μπάρας πλοήγησης που βρίσκεται στο πάνω μέρος κάθε σελίδας της Google. Η μπάρα αυτή περιλαμβάνει μία σειρά επιλογών για πρόσβαση στο προφίλ του Google+ (παρόμοια με αυτή του Facebook), ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα για άμεση κοινοποίηση και ενημέρωση για νέες ειδοποιήσεις.
Μερικά από τα χαρακτηριστικά του:
Google+ Stream: δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να μοιράζεται φωτογραφίες, videos, links, την τοποθεσία του κλπ. με τους φίλους του!
Google+Circles: μπορείτε να φτιάξετε τους δικούς σας κύκλους επαφών (δηλαδή ομάδες) ώστε να μοιράζεστε με συγκεκριμένα άτομα αυτά που σας ενδιαφέρουν.
Google+ Sparks: μία συλλογή άρθρων, βίντεο, φωτογραφιών και συνδέσμων που ταξινομούνται ανά ενδιαφέρον και τα οποία θα μπορούν οι χρήστες να προτείνουν στους φίλους τους.
Google+Hangouts: μία καινοτομία της Google, η οποία εστιάζει στις ομαδικές τηλεδιασκέψεις (video chat) και με την οποία  θα μπορείτε  να συνομιλείτε με τους φίλους σας που είναι online εκείνη τη στιγμή  μέσω των webcams σας.
Φυσικά υπάρχουν πολλές ακόμα δυνατότητες, όπως η δυνατότητα εμφάνισης της τοποθεσίας σας (μέσω της τεχνολογίας GPS) σε κάθε ενημέρωση που κάνετε, ενω το Google+ υπάρχει και σε mobile έκδοση.
Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν για περισσότερα.
Για αναδημοσίευση του άρθρου, παρακαλούμε αναφέρετε την πηγή και το link του άρθρου.

1 σχόλιο:

Επισκέψεις