Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

Στον αέρα το μπάσκετ του Ολυμπιακού

Ακόμη είναι νωρίς για να μιλήσει για διαδόχους και εξελίξεις στην ΚΑΕ Ολυμπιακός, μετά την βόμβα Αγγελόπουλων. Τι έγινε όταν αποχώρησε ο Κόκκαλης και γιατί πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο ...όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσει κανείς για διάδοχη κατάσταση στον Ολυμπιακό. Είναι, άλλωστε, ακόμη πολύ νωπή η ανακοίνωση των Αγγελόπουλων, ώστε να προβλεφθεί το μέλλον του "ερυθρόλευκου" μπάσκετ.
Κάποιοι βιάζονται, γυρίζοντας από τώρα...σελίδα, σκιαγραφώντας τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ως νέο ιδιοκτήτη και της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ωστόσο το σενάριο απέχει πάρα παρασάγγες από την πραγματικότητα.
Θα χρειαστεί, άλλωστε, να διευκρινιστούν από τους ιδιοκτήτες της "ερυθρόλευκης" ΚΑΕ πως θα οριστικοποιηθεί η αποχώρησή τους.
Αν δηλαδή, θα εκχωρήσουν τις μετοχές τους στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό (που ήδη αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα ...επιβίωσης) ή θα προσπαθήσουν να βρουν οι ίδιοι τον υποψήφιο αγοραστή της ΚΑΕ.
Κάτι ανάλογο, άλλωστε, είχε συμβεί το καλοκαίρι του 2005 όταν με μια ανάλογη ανακοίνωση, ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε ανακοινώσει ότι αποχωρεί οριστικά από το μπάσκετ, έδωσε αρχικά τις μετοχές του στον ερασιτέχνη, εν συνεχεία τις πήρε...πίσω, μέχρι που εμφανίστηκαν οι Αγγελόπουλοι και άρχισε η από κοινού τους συνεργασία.
Λογικά, μέσα στις επόμενες μέρες θα αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο, για το πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση μετά τους Αγγελόπουλους και την ΚΑΕ Ολυμπιακός. Δεν είναι, άλλωστε, μόνο τα συμβόλαια που υπάρχουν και βρίσκονται εν ισχύ. Είναι και μια σειρά από εμπορικές συμφωνίες, που έχει συνάψει η "ερυθρόλευκη" ΚΑΕ και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον ... αέρα.
Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι κανείς από τους εργαζόμενους στην ΚΑΕ δεν είχε ιδέα για την απόφαση των Αγγελόπουλων, που έδειχναν να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τον Ίβκοβιτς για τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς. Όπως αποδεικνύεται, πάντως, από την ανακοίνωσή τους, η απόφασή τους έχει ληφθεί αμέσως μετά τη λήξη της σεζόν, προφανώς και με τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα τους Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου.

Παρόλα αυτά, τίποτε δεν προδίκαζε ότι ήταν έτοιμοι να ρίξουν "βόμβα" σαν αυτή που πέταξαν οι δυο Αγγελόπουλοι το μεσημέρι της Δευτέρας. Άλλωστε η ΚΑΕ Ολυμπιακός είχε ανακοινώσει νωρίτερα την κλήση του Γιάννη Μπουρούση σε απολογία. Δυο ώρες αργότερα έβγαζε άλλη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία "αποχωρούσαν από το μπάσκετ"

Ο Ίβκοβιτς κι οι παίκτες...

Καταλαβαίνει κανείς ότι στην πιο δύσκολη θέση, εκτός των εργαζομένων στην ΚΑΕ, βρίσκονται ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και οι παίκτες. Ο Σέρβος κόουτς ενημερώθηκε για τις εξελίξεις από το Βελιγράδι, όπως και οι συνεργάτες του, άλλωστε, στην Αθήνα.

Άπαντες περιμένουν το "ξεκαθάρισμα" της κατάστασης, για να δουν και τι θα κάνουν. Μπορεί να είχαν πάρει μηνύματα εδώ και καιρό (ειδικά με τις οφειλές των δεδουλευμένων) δεν πίστευαν, ωστόσο, πως θα φτάσουν σε αυτό το σημείο...

ΥΓ: Σίγουρα, μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το τι θα γίνει από δω και πέρα στον Ολυμπιακό. Η ανακοίνωση των Αγγελόπουλων, πάντως, είναι ένα δριμύ κατηγορώ κατά του "τρόπου λειτουργίας" του ελληνικού μπάσκετ. Κι αυτό, φυσικά, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και κυρίως να μην...απασχολεί κανέναν στα σοβαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επισκέψεις