Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

Οδηγίες για τις διακοπές ρεύματος


Οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από τις διακοπές ρεύματος εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων δίνει η ΔΕΗ. Παράλληλα, ενεργοποιεί την τηλεφωνική γραμμή 210 92.98.100, στην οποία μπορούν να απευθύνονται οι καταναλωτές προκειμένου να ενημερωθούν για το πρόγραμμα διακοπών.

- Για την αποφυγή κινδύνων από ηλεκτροπληξία οι καταναλωτές να θεωρούν ότι το δίκτυο είναι συνεχώς υπό τάση (δηλαδή "έχει ηλεκτρικό ρεύμα"), επειδή η ηλεκτροδότηση μπορεί να αποκατασταθεί ανά πάσα στιγμή.- Συνιστάται η αποφυγή της χρήσης ανελκυστήρων, προκειμένου να αποφευχθούν κίνδυνοι εγκλωβισμού.

- Για την αποτελεσματική προστασία ηλεκτρικών συσκευών, λόγω ενδεχόμενων μεταβολών της τάσης, είναι ασφαλέστερο να παραμείνουν κλειστές ευαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές στη διάρκεια των προγραμματισμένων περικοπών.

- Ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να υπάρχει για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, υπερήλικες κλπ, ώστε να αποφευχθεί η έκθεσή τους σε κινδύνους λόγω των διακοπών ρεύματος.

- Για τα άτομα που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη οι οικείοι τους θα πρέπει:
1) Να επικοινωνήσουν αμέσως τηλεφωνικά με τις βλάβες της περιοχής τους στον αριθμό τηλεφώνου που αναγράφεται στο λογαριασμό τους
2) Να γίνει μετακίνηση του ασθενούς σε νοσοκομείο στο οποίο υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα (όλα τα νοσοκομεία τροφοδοτούνται με δικές τους γεννήτριες)

Read more: http://ntaksi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επισκέψεις