Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Δεν θα ξεπληρώσουμε ποτέ με το μεσοπρόθεσμο! Είναι η καταδίκη των Ελλήνων! 154-1 = 153


Ευτυχώς υπάρχουν βουλευτές που δεν σκέφτονται μόνο την καρέκλα! Πριν απο λίγο o ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ρομπόπουλος δήλωσε:
"Εγώ  θα πάω στη Βουλή και δε το ψηφίσω και θα πείσω και τους συναδέλφους μου να μη το ψηφίσουν. Ακομη και εάν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας δεν αλλάζει η στάση μου. Το θέμα δεν είναι κομματικό είναι εθνικό. Aυτη τη στιγμή δε λειτουργεί η δημοκρατία. Εμείς στη Βουλή...
στο ΚΤΕ ψηφίσαμε κάποια πράγματα, τα οποία ο Βενιζέλος τα πήγε στην Τρόϊκα και του είπαν πάρτα πίσω. Αν αποφασίζει η Τρόϊκα για την Ελλάδα ας έρθει να μας το πει να τελειώνουμε. Θέλω να μου πούνε πόσα χρωστάω και πως θα το πληρώσω. Αν δώσουμε τώρα τα πάντα μετά θα πληρώνουμε μια ζωή τους τόκους των τόκων. Δε θα ξεπληρώσουμε ποτέ."

Στο ίδιο μήκος κύματος απο εχτές και o Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κοζάνης, Αλέξανδρος Αθανασιάδης ο οποίος δήλωσε:

"Eγώ δεν ανέβηκα στην καμινάδα, ούτε τρελλάθηκα ξαφνικά και άρχισα να φωνάζω και να είμαι απέναντι σε ένα κόμμα το οποίο υπηρετώ από το 1974. Θέλω να τιμήσω τους ανθρώπους που μου έδωσαν τον βουλευτικό θώκο, δεν είναι δικός μου, ανήκει στον κόσμο που με ψήφισε. Σας λέω ότι το μεσοπρόθεσμο έτσι όπως ειναι δεν το ψηφίζω. Με το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και τις μειώσεις των συντάξεων που θα δημιούργησουν ένα τεράστιο πρόβλημα στον κοινωνικό ιστό δεν το ψηφίζω. Εμείς θέλουμε να δώσουμε 22 ΔΕΚΟ, εάν δίναμε 20 τι θα μας έλεγε η κυρία Μέρκελ και οι Ευρωπαίοι; Πουλήστε τα όλα; Και ερωτώ εάν πουλήσω οτι παραγωγικότερο έχω, την άλλη μέρα πως θα κάνω ανάπτυξη; Πως θα ξεπληρώσω τους δανειστές που από δανειστές γίνανε δυνάστες; Εγώ έχω τρυπήσει το στομάχι μου και δε μου είναι εύκολη υπόθεση να είμαι απέναντι στον πρωθυπουργό και στο ΠΑΣΟΚ. Η απόφασή μου όμως είναι τελεσίδικη. Δεν θα ψηφίσω το μεσοπρόθεσμο έτσι οπως έρχεται στη Βουλή. Σαν πακέτο, χωρίς καν να γίνει συζήτηση, χωρίς να γίνει ανταλλαγή απόψεων, χωρίς να γίνει διαβούλευση. Δεν είναι δυνατόν να πουλάω μια ΔΕΗ που σήμερα η μετοχή της είναι στα 9 ευρώ και πριν 3 χρόνια ήταν στα 30 ευρώ. Πως θα τολμήσω να πουλήσω μια περιουσία που δεν ανήκε σε εμένα αλλά στον ελληνικό λαό".

Στο ερώτημα τι θα πράξει εάν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας ο κύριος Αθανασιάδης ξεκαθάρισε "οτι και εάν τεθεί αυτο το μεσοπρόθεσμο έτσι όπως έρχεται με τα μέτρα που φέρνει δεν μπορώ να το ψηφίσω ότι και εάν συμβεί. Και εάν μου πουν οτι θα με κρεμάσουν στην πλατεία Συντάγματος, ας με κρεμάσουν δεν μπορώ να το ψηφίσω".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επισκέψεις