Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

Spiegel: Η Ελλάδα ζήτησε έκθεση εξόδου από το ευρώ


Ο Κρίστιαν Ράιερμαν , ο Γερμανός δημοσιογράφος του περιοδικού "Der Spiegel" που υπέγραψε το ρεπορτάζ, στο οποίο αναφέρεται στην έξοδο της χώρας μας από το ευρώ, μιλώντας στην εφημερίδα "Το Πρώτο Θέμα" δηλώνει κατηγορηματικά ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν αυτή που...
απευθύνθηκε στις γερμανικές και ευρωπαϊκές αρχές, ζητώντας τις εκτιμήσεις τους σχετικά με ενδεχόμενη έξοδό μας από το κοινό νόμισμα.

Σχολιάζοντας την συνάντηση στο Λουξεμβούργο, ο κ. Ράιερμαν αναφέρει: "Ήταν μία συνάντηση συναγερμού που επιβεβαιώθηκε από πηγές των Βρυξελλών και ανεπίσημα από το γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο. Αυτή η μυστική συνάντηση έλαβε χώρα το Chateau de Vianden στο Λουξεμβούργο".
Σύμφωνα με το Γερμανό δημοσιογράφο, ο λόγος ήταν το σενάριο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. "Υπάρχει ένα έγγραφο από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών που συνετάχθη για τον υπουργό Σόιμπλε, το οποίο αναφέρεται στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Αυτό το χαρτί το ζήτησε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση και ετοιμάστηκε για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανιάς. Γνωρίζω πως ο κ. Σόιμπλε το έχει ήδη στο χαρτοφύλακά του", δηλώνει.
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επισκέψεις