Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων αύριο


Αύριο ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας να ανοίγει την αυλαία. Η ώρα έναρξης της εξέτασης έχει οριστεί στις 08:30 και είναι κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 08:00.

Η διάρκεια εξέτασης του κάθε μαθήματος θα είναι τρεις ώρες.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζονται το Σάββατο 14 Μαΐου με Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά ,Στοιχεία Στατιστικής και Ιστορία (Γενικής Παιδείας).

Συνολικά 74.440 μαθητές θα εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Επιπλέον, στον παραπάνω αριθμό εισακτέων προστίθενται και οι θέσεις εισακτέων:

1.Για τις Στρατιωτικές Σχολές

2.Για τις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας

3.Για τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

4.Για τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού

5.Ανώτερη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου (ΑΣΤΕΡ)

6.Ανώτερη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αγ. Νικολάου (ΑΣΤΕΑΝ)

Φοιτητές στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών δεν θα εισαχθούν φέτος, καθώς εξετάζεται αν θα συνεχιστεί ή όχι η λειτουργία του.
Στη μάχη για την απόκτηση μίας θέσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ρίχνονται περισσότεροι από 110.000 υποψήφιοι. Φέτος υπάρχουν πολλές αλλαγές. Το κυριότερο ζήτημα, είναι η απόφαση του υπουργείου Παιδείας, για απόκτηση απολυτηρίου χωρίς εξετάσεις, όπως γινόταν έως τώρα. Το υπουργείο έδωσε τη δυνατότητα να πάρουν απολύτως ισότιμο απολυτήριο και μόνο με τις επιδόσεις τους στις ενδοσχολικές εξετάσεις, όσοι δεν ενδιαφέρονται, σε αυτή τη φάση, να σπουδάσουν στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Το ποσοστό 10% των υποψηφίων παλαιοτέρων ετών, που έμπαιναν στη διαδικασία της επιλογής, χωρίς να δώσουν εξετάσεις, θα εφαρμοστεί και φέτος, αλλά για τελευταία χρονιά.

Επιπλέον, το μηχανογραφικό δελτίο δεν έχει εκδοθεί και αναμένεται να μην συμπεριλαμβάνει τμήματα με βάση τη ζήτηση.

Υπενθυμίζεται ότι η επιλογή των υποψηφίων για τις σχολές και τα τμήματα γίνεται με βάση το σύνολο των μορίων, που προκύπτουν από το άθροισμα των γινομένων του Γενικού Βαθμού Πρόσβασης της βεβαίωσης, των βαθμών πρόσβασης των δύο μαθημάτων αυξημένης βαρύτητας με τους αντίστοιχους συντελεστές βαρύτητας και κατά φθίνουσα σειρά έως ότου καλυφθεί ο αριθμός θέσεων κάθε σχολής ή τμήματος.

Μειωμένος κατά 10.250 θέσεις σε σχέση με πέρσι είναι ο αριθμός εισακτέων για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ ενώ 25 τμήματα, κυρίως Τεχνολογικών Ιδρυμάτων φέτος δεν θα έχουν εισακτέους.

Φέτος, παράλληλα με την κατάργηση των μετεγγραφών, για πρώτη φορά θεσπίζεται ειδικός αριθμός θέσεων για κάθε Τμήμα ή Σχολή και για κάθε κατηγορία πέραν του κανονικού αριθμού εισακτέων.

Πηγη : zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επισκέψεις