Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2010

Νέες κινητοποιήσεις, υπό τη μορφή στάσεων εργασίας

Νέες κινητοποιήσεις, υπό τη μορφή στάσεων εργασίας, θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, συνεχίζοντας τις αντιδράσεις τους στις προτεινόμενες από το υπουργείο Υποδομών αλλαγές στην οργανωτική και εργασιακή δομή των αστικών συγκοινωνιών.

Δουλειές όνειρο: Τα 8 πιο διασκεδαστικά επαγγέλματα


Όποιον έλληνα ρωτήσεις τι δουλειά θα ήθελε να κάνει θα σου πει εισοδηματίας. Να κάθομαι και να πληρώνομαι είναι αυτό που όλοι ονειρεύονται. Αν όμως κάνεις κάτι, που ούτως ή άλλως το έκανες και πληρωνόσουν κιόλας δεν θα ήταν καλύτερο; Υπάρχουν τέτοια επαγγέλματα οπότε ξεκίνα να ετοιμάζεις το βιογραφικό σου. 

Οι ταινίες της εβδομάδας από 16 Δεκεμβρίου


Μία ταινία που δεν αποκλείεται να βρεθεί και στα Όσκαρ -τουλάχιστον όσον αφορά τις ερμηνείες- προβάλλεται στη διάρκεια αυτής της κινηματογραφικής εβδομάδας. 

Και δυο καλές ειδήσεις για τους πάγους της Αρκτικής και τις πολικές αρκούδες

Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί κλιματολόγοι, η υποχώρηση των πάγων της Αρκτικής δεν είναι μη αναστρέψιμη, υποδεικνύει νέα μελέτη στο περιοδικό Nature, ενώ μια δεύτερη έρευνα προβλέπει ότι οι πολικές αρκούδες θα συνεχίσουν να έχουν πάγο να σταθούν και να επιβιώσουν.

«Μπορεί ακόμα να γίνει κάτι για να σωθούν οι πολικές αρκούδες» δήλωσε ο

Στο 12,4%, νέο ρεκόρ δεκαετίας, εκτινάχθηκε η ανεργία στο γ΄τρίμηνοΣτο 12,4% εκτινάχθηκε η ανεργία στην Ελλάδα στο τρίτο τρίμηνο του 2010, έναντι 11,8% στο δεύτερο τρίμηνο του 2010 και 9,3% στο τρίτο τρίμηνο του 2009. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας 10ετίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο αριθμός των απασχολούμενων στο τρίτο τρίμηνο του 2010 ανήλθε σε 4.402.931 άτομα και των ανέργων σε 621.938.

ΠΑΟ - Ολυμπιακός Βόλου στο ΟΑΚΑ


Η αυλαία του πρώτου γύρου του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Superleague πέφτει αυτό το Σαββατοκύριακο, με τους αγώνες της 15ης αγωνιστικής. Από τα τέσσερα ματς του Σαββάτου ξεχωρίζει η αναμέτρηση του ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό Βόλου.

ΟΚ από ΔΝΤ για την τρίτη δόση, αλλά...

Την εκταμίευση περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα, σαν μέρος της τριετούς δανειοδοτικής  διευθέτησης που συμφωνήθηκε  τον Μάιο του 2010, ενέκρινε την Παρασκευή το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ.  Το δάνειο του ΔΝΤ αποτελεί μέρος διεθνούς σωστικού πακέτου αξίας 110 δισεκατομμυρίων ευρώ, από το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει 80 δισεκατομμύρια Ευρώ, ενώ το ΔΝΤ παρέχει τα υπόλοιπα 30 δισεκατομμύρια Ευρώ.  

Γιατί η Ελλάδα…δεν σβήνει το τσιγάρο!

Οκτώ μήνες μετά την εφαρμογή του, ο περιβόητος αντικαπνιστικός νόμος έχει γίνει… κουρελόχαρτο. Όλα όσα προβλέπονταν για διαχωρισμό των καταστημάτων, για σήματα που θα έδιναν οι δήμοι, για ελέγχους από ειδικό σώμα, για αυστηρές ποινές, πρόστιμα και σφράγισμα παρανομούντων καταστημάτων, για τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών, έγιναν… καπνός. Πλέον η απαγόρευση του καπνίσματος...


Επισκέψεις